2421021136 Ιάσονος 125, Βόλος varvarakaragianni3@gmail.com
hero image

 

Καραγιάννη Βαρβάρα
Φυσικοθεραπεια Βόλος
____

πελματογράφημα
 

Το πελματογράφημα είναι εξέταση και ανάλυση των πελματιαίων πιέσεων και της στάσης του σώματος. Η ανάλυση γίνεται με τη μεταφορά  των δεδομένων μέσω  των αισθητήρων του πελματογράφου στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος με ακρίβεια ΄σκανάρει΄ το πέλμα για την κατασκευή εξατομικευμένων ορθωτικών πελμάτων.

Τα εξατομικευμένα ορθωτικά πέλματα δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο γιατί απλά είναι κατασκευασμένα από εξειδικευμένους επιστήμονες στην ορθωτική θεραπεία, σύμφωνα με την αξιολόγηση και διάγνωση του προβλήματος του κάθε ασθενούς. Έτσι με το κατάλληλο πέλμα δίνεται η ενδεδειγμένη λύση στο πρόβλημα.

Το πελματογράφημα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις υψηλές ή μη φορτίσεις που ασκούνται στο πέλμα καθώς και τον χρόνο παραμονής , το κέντρο βάρους, την ανάλυση στάσης και βάδισης, κλπ.

 

Τα ορθωτικά πέλματα εξατομικευμένης κατασκευής είναι ιδανικά για:
  • την απορρόφηση των κραδασμών,
  • την ευθυγράμμιση του διασκελισμού κατά τη βάδιση,
  • τη πρόληψη και την αντιμετώπιση των αθλητικών τραυματισμών,
  • άτομα που στη καθημερινή τους ενασχόληση αισθάνονται τα πόδια τους βαριά και κουρασμένα,
  • άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη,ρευματοειδή αρθρίτιδα,
  • διαφορές βιομηχανικές δυσλειτουργίες  και παθήσεις όπως πελματιαία απονευρωσιτιδα, τενοντίτιδα αχίλλειου, πτώση μεταταρσίων κεφάλων, φλεγμονές, άκανθα πτέρνας, πλατυποδία, κοιλοποδια , πόνος στα σφυρά κλπ.

 

Διορθωση της λανθασμένης στάσης και βάδισης οπου εχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μεταξύ αλλων οσφυαλγίας και κυτταρίτιδας.

Τέλος διορθώνει τη λανθασμένη στάση και βάδιση όπου έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία μεταξύ άλλων και της οσφυαλγίας.