2421021136 Ιάσονος 125, Βόλος varvarakaragianni3@gmail.com
hero image

 

Καραγιάννη Βαρβάρα
Φυσικοθεραπεια Βόλος
____

pilates reformer
 

Δεν υπάρχει κομμάτι από τον εξοπλισμό του Pilates που να είναι πιο γνωστό από το Pilates Reformer. Το Reformer εντυπωσιάζει για δύο λόγους, αρχικά με την επιβλητικότητα του σχήματος του και κατ’ επέκταση με την αποτελεσματικότητα των ασκήσεων. Το Pilates Reformer είναι πλέον η κύρια επιλογή σε κάθε στούντιο pilates.


Τι είναι όμως ένα Pilates Reformer; 
     
Εφευρέθηκε από τον ιδρυτή του Pilates, Joseph Pilates. Πρόκειται για ένα κρεβάτι που μοιάζει με επίπεδη πλατφόρμα, η οποία κυλά πάνω σε τροχούς, μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Η μεταφορά επισυνάπτεται μεταξύ δύο άκρων και ένα σύνολο ελατηρίων. Τα ελατήρια παρέχουν επιλογές με διαφορετικά επίπεδα αντίστασης. Η πλατφόρμα αποτελείται από μπλοκ πάνω στους ώμους  που κρατούν το σώμα του αθλούμενου σταθερό, έτσι ώστε να κινείται με ασφάλεια. Στη μια άκρη της πλατφόρμας υπάρχει μια ρυθμιζόμενη μπάρα, η οποία ονομάζεται footbar. H footbar μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα πόδια ή τα χέρια κατά τη μετακίνηση του αθλούμενου. Στην άλλη άκρη της πλατφόρμας τοποθετούμε μεγάλους ιμάντες με λαβές, οι οποίοι μπορούν να τραβηχτούν με τα χέρια ή τα πόδια, και σε συνδυασμό με το σωματικό βάρος και την αντίσταση των βαρών αυτών, το αποτέλεσμα της άσκησης είναι πολύ αποτελεσματικό. Στο Pilates Reformer υπάρχει επίσης η ευελιξία να μπορεί να ρυθμίζεται σύμφωνα με το μέγεθος ή το επίπεδο της φυσικής κατάστασης  του κάθε αθλούμενου.

Ποιά τα πλεονεκτήματα του Pilates Reformer; 
     
Το Pilates Reformer προσφέρει όλα τα οφέλη του Pilates συμπεριλαμβανομένων τη συνολική δύναμη, την ευλυγισία, το συντονισμό των κινήσεων και την ισορροπία. Όλα αυτά σε συνδυασμό μπορούν να οδηγήσουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής,  στην καλύτερη στάση του σώματος, στην πιο αποτελεσματική κυκλοφορία του αίματος και στην ανακούφιση από πόνους που σχετίζονται με φυσικές ανισορροπίες, όπως π.χ. σκολίωση, κύφωση κ.τ.λ.
   
 Όταν μιλάμε για τη βελτίωση της μυϊκής δύναμης σε ένα Pilates Reformer αναφερόμαστε σε επίπεδους κοιλιακούς, ισχυρή πλάτη, σφιχτούς γλουτούς και τονισμένους μηρούς. Η μοναδικότητα του μηχανήματος αυτού προέρχεται από την ποικιλία των ασκήσεων που παρέχει.